logo_baciu@2x

Povestea noastră

Nimic nu este greu, dacă faci totul cu pasiune, cu plăcere și cu dragoste pentru cei din jur

Cu această credință am pornit la drum, am reușit să facem cunoscut numele nostru și să atragem lângă noi oameni care în timp ne-au devenit prieteni și unii dintrei ei chiar familie.

Dulcea și frumoasa Bucovină, așa cum ne place nouă să spunem, este locul în care a luat naștere povestea noastră, încă din anul 1994, când între pereții fostului abator care deservea armata habsburgică, construit în timpul Împăratului Franz Josef la mijlocul secolului 18, am adus la viață rețetele moștenite de la Moș Toader și am transformat carnea provenită de la crescătorii de animale locali în preparate delicioase.

Deoarece curtea micuței carmangerii devenise neîncăpătoare pentru clienții care doreau să guste din produsele noastre, în 1998 am deschis primul magazin La Baciu în Câmpulung Moldovenesc. De-a lungul timpului, am lărgit gama de produse ca urmare a asiduei căutări a celor mai vechi și autentice rețete Bucovinene. Alături de rețetele moștenite deja, s-au adăugat noi și noi rețete preluate de la cei mai vechi măcelari de pe plaiurile Obcinilor.

Secretul pentru savoarea inconfundabilă a preparatelor este faptul ca rețetele sunt simple, cu ingrediente naturale, făcute manual. Fumul de la afumătoarea cu lemne și sarea de la Cacica sunt ‘conservanții’ noștri. Baiţul special în care este ţinută carnea, afumătoarea din lemn de cireş şi de fag, dar şi alegerea timpului potrivit pentru maturare sunt doar câteva dintre ingredientele de succes ale produselor din carne cu care ne-am câştigat faima în ţară şi peste hotare.

Într-o călătorie făcută pe frumoasele noastre meleaguri, cineva ne-a trecut pragul, a gustat din produse și ne-a invitat la un târg în București la Muzeul Țăranului Român. A urmat un șir lung de târguri naționale și internaționale, la care produsele noastre au primit aprecieri la cel mai înalt nivel, culminând cu obținerea Certificatul de recunoaștere a calității de la Casa Regală a Marii Britanii, semnat chiar de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a.

Flatați de atenția primită atât în țară, cât și în străinătate, în octombrie 2008 am deschis primul magazin cu produse tradiționale din Bucovina în inima capitalei, pe Calea Floreasca. Astfel, am adus bucureștenilor „un colț de Bucovina”.

De la hrană la o casă primitoare a mai fost un singur pas. Clienții își doreau să ne viziteze în Bucovina, pentru a ne cunoaște povestea și așa am deschis în anul 2011 Casa Baciu, un domeniu ce se întinde pe o suprafață de 10.000 mp, cu mâncare delicioasă, gazde primitoare și dornice de a vă spune povestea locului. De la an la an pensiunea a devenit neîncăpătoare pentru cei care doreau să ne treacă pragul și încurajați de aprecierea oaspeților noștri, am mai pus câte o cărămidă și am extins domeniul.

Astfel, în anul 2020 am deschis porțile Casei Baciu de la Colacu, proiectul nostru de suflet, acesta fiind locul copilăriei. Această locație, aflată la poalele munților, a fost gândită pentru a fi pe placul celor mai sofisticați oaspeți.

Iar ulterior, în anul 2022, am deschis cea de-a treia locație, Conacul Baciu, care tronează deasupra domeniului nostru din Fundu Moldovei, oferind oaspeților priveliști de poveste asupra Obcinilor Bucovinei.

Vă așteptăm cu drag la noi, să vă convingeți de ospitalitatea familiei noastre și să aflați de ce se spune că la Casa Baciu este “paradisul culinar al Bucovinei”.